Confidenţialitate

Se așteaptă aglomerație la punctele vamale după ce Bulgaria intră în ”zona galbenă” | AUDIO

Bulgaria, una dintre destinațiile turistice preferate ale românilor, intra în zona galbenă.

Asta înseamnă că doar cei vaccinați și cei care prezintă un test PCR negativ sunt scutiți de carantină la întoarcerea în țară.

Deși era previzbilă măsura, deoarece Bulgaria împarte ultimele locuri cu România în ceea ce privește vaccinarea anti Covid, turiștii vor fi luați prin suprindere, iar asta va genera haos la frontiere în următoarele zile, a spus la Europa Fm, președintele asociației patronatelor agențiilor de turism, Dumitru Luca:

”Problemele, în zilele următoare, vor fi nenumărate și mă aștept la un haos la frontierele cu Bulgaria, în special datorită celor care vor dori să se întoarcă mai devreme, ca să evite carantinarea, dar și a celor care realmente nu știu, nu vor putea afla sau nu mai au timp să se conformeze. Vorbim și de cei vaccinați și cei trecuți prin boală care nu și-au luat hârtiile necesare pentru că știau că nu au nevoie în Bulgaria”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În schimb, va fi mai usor pentru cei care sunt în vacanță printr-o agenție de turism, spune preșesintele ANAT Dumitru Luca:

”În ceea ce privește clienții agențiilor de turism, situația este oarecum sub control pentru că și partenerii noștri bulgari au anticipat acest lucru, au organizat posibilități de testare pentru cei nevaccinați, în hoteluri, în cabinete medicale private din stațiuni. Costul testelor este sensibil mai mic decât în România, undeva la 30-40 de euro echivalent”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Noua listă a tarilor cu risc epidemiologic va intra în vigoare începând de duminică.

Ana Stanciu