Confidenţialitate

Se apropie sezonul rece, iar lucrările la rețeaua de termoficare sunt departe de a se încheia, în București | AUDIO

După o vară în care mii de bucureșteni nu au avut apă caldă, lucrările la rețeaua de termoficare sunt departe de a se încheia și mai sunt doar câteva luni până la venirea iernii.
Pentru lucrări la 3 loturi ale rețelei, abia se încheie licitațiile – a spus primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El a precizat și cum va fi rezolvată problema agentului termic în zona Titan:

Marți, săptămâna viitoare, estimăm că vom închide licitația pentru cei 40 de kilometri de conductă de termoficare. Cei 40 de kilometri sunt împărțiți în 3 loturi. Sunt optimist că o să avem niște firme care au câștigat în condițiile contractului și  pot să înceapă lucrul.

Pe de altă parte, avem într-o fază destul de avansată documentația pentru achiziția unei centrale provizorii la Titan, pentru că noi avem o rețea din care se scurg multă apă și multă energie, trebuie să dăm un plus de energie și atunci o soluție este o centrală provizorie în fostul CET Titan.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gazele s-au scumpit deja, iar ELCEN ar putea cere mai mulți bani pentru apă caldă și căldură.

Despre o eventuală creștere a compensației pentru gigacalorie, primarul Nicușor Dan spune că problema va fi analizată de consilierii Capitalei:

Este o discuție pe care trebuie să o am cu Consiliul General. E o întrebare foarte serioasă, o să aveți răspunsul de la mine și de la Consiliul General, nu pot să avansez nimic.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto/ Inquam Octav Ganea