Se aprinde iluminatul festiv de sărbători în Capitală

Luminile de sărbători vor fi aprinse vineri, de la ora 19.00, din Piaţa Constituţiei, unde se deschide Târgul de Crăciun, informează Primăria Municipiului Bucureşti.

Proiectul, realizat de Compania Municipală Iluminat Public, include aproximativ nouă milioane de beculeţe de tip LED, cu 6 milioane mai multe decât în anii precedenţi. Astfel, peste 700.000 de şiruri luminoase care, desfăşurate, au o lungime de 845 de kilometri vor împodobi Capitala. Traseul iluminatului festiv însumează peste 40 de kilometri de bulevarde şi străzi secundare, notează Agerpres.

Iluminatul festiv, dedicat Centenarului Marii Uniri, va fi aprins de către doi elevi olimpici, care au câştigat locul 1 la Olimpiada naţională de Franceză şi locul 1 la Olimpiada naţională de Matematică.

Au fost concepute şi create elemente ornamentale relevante pentru identitatea naţională, inspirate din opere de artă ale marilor artişti români. Din totalul de peste 7.000 de elemente decorative, 800 sunt elemente unicat, specifice Centenarului Marii Uniri.

Un element de referinţă pentru proiect îl reprezintă „Coloana Infinitului”, redând sculptura lui Constantin Brâncuşi, cu o înălţime de 12 metri şi o greutate de 110 kilograme, montată la kilometrul 0 al Capitalei, în Piaţa Universităţii.

Iluminatul festiv de sărbători va include şi femeile cu tulnic (figurine unicat, de 3,5 metri înălţime, pictate manual), figurine de trei metri reprezentând perechi de dansatori în horă, precum şi elemente care amintesc de Regalitate.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS