“Scut pentru Spitale” – Campanie de strângere de fonduri pentru a da o mână de ajutor medicilor români

Asociatia Zi de Bine se implica si da o mana de ajutor medicilor din spitalele românesti, în contextul înmulțirii numărului de cazuri de pacienți infectați cu coronavirus.

ONG-ul strange fonduri pentru a ajuta medicii de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov. Unitatea deservește anual peste 30.000 de pacienți, cu peste 25.000 consultați în Camera de Gardă. În această perioadă Spitalul se află în curs de reabilitare, ceea ce înseamnă că funcționează deja la jumătate din capacitate. Poate îngriji maximum 62 de persoane cu diferite afecțiuni. În cazul probabil al creșterii numărului de persoane infectate, cele 3 saloane pregatite special pentru COVID-19 sunt insuficiente. În ele ar încăpea doar 10 pacienți.

Așadar, e nevoie de cel puțin 4 containere în care să se amenajeze camera de primire urgențe, ambulator de specialitate și saloane de spitalizare de zi. Teste diagnostic, dezinfectați, echipamente de protecție pentru medici – pentru toate acestea ONG-ul strânge fonduri.

Melania Medeleanu, una dintre fondatoarele Asociației Zi de Bine a anunțat pe pagina de Facebook a ONG-ului că au fost strânși, din donații, 50.000 de euro și au început să fie căutate echipamentele atât de necesare. Donațiile sunt așteptate însă în continuare.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS