Confidenţialitate

Scurtmetrajul spaniol “Cavalls morts” a câștigat trofeul Anim’est | VIDEO

În regia lui Marc Riba și a Annei Solanas, scurtmetrajul spaniol Cavalls morts (Dead Horses) a câștigat marele trofeu al celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional de Film de Animație Anim’est.

Distincția le-a fost înmânată laureaților în cadrul unei gale găzduite, sâmbătă seara, de cinema Elvire Popesco din București.

Pelicula va intra pe lista lungă de propuneri pentru Oscar, la categoria cel mai bun scurtmetraj de animație.

Cel mai bun lungmetraj a fost desemnat filmul „O zi bună să ai” (China, 2017), de Liu Jian, în timp ce o menţiune specială a primit-o producţia Franţa-Canada „Louise en Hiver” (2016), de Jean-Francois Laguionie.

Cât priveşte filmele scurte, o menţiune specială a primit-o pelicula „Mon Home” (Franţa, 2016), realizată de Stephanie Cadoret, iar cel mai bun scurtmetraj a fost desemnat tot un film francez – „L’Ogre” (2016), de Laurent Braibant.

Premiul publicului a revenit animaţiei „Cel mai bun client” (2017), de Serghei Chiviriga, iar cel mai bun scurtmetraj pentru copii a fost ales „Le vent dans les Roseaux” (Franţa-Belgia-Elveţia, 2016), de Nicolas Liguori şi Arnaud Demuynck.

Cel mai bun videoclip muzical a fost „Perfect World” (Marea Britanie, 2016), realizat de Saul Freed şi Karni Arieli.

„Nu mor caii când vor câinii” (2017), de Cristian Radu, a primit o menţiune specială în cadrul competiţiei de film românesc, la fel şi „Cel mai bun client”, de Serghei Chiviriga.

Regizorul Sergiu Niculici a fost premiat la categoria „cel mai bun film românesc”, pentru producţia „Splendida moarte accident” (2017). Şi acest trofeu a fost acordat de Institutul Cultural Român.

Menţiuni în categoria „film studenţesc” au revenit animaţiei franţuzeşti „Stockholm” (2017) şi celei polone „O, matko!” (2017), iar cea mai bună producţie la această categorie a fost desemnată animaţia americană „Hot Dog Hands” (2017).