Scurtmetrajul românesc Ramona are premiera mondială la Cannes – VIDEO

Scurtmetrajul independent Ramona, în regia lui Andrei Crețulescu, are premiera la Cannes, în această seară, fiind prezentat în competiția oficială a prestigioasei secțiuni Semaine de la Critique.

Proiecţia este programată la ora locală 20.00, la Miramar.

Alături de regizor, în sală vor fi prezenți actorii Rodica Lazăr și Dorian Boguță, producătorii Radu Stancu și Claudiu Mitcu și producătorul executiv Codruța Crețulescu.

Ramona a intrat și în cursa pentru Queer Palm, trofeu acordat anual celui mai bun film cu tematică LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender), dintre filmele prezentate în cadrul secțiunilor oficiale ale festivalului.

La această ediție au fost selectate 12 producții de lungmetraj și 7 de scurtmetraj iar juriul va fi format, în premieră, exclusiv din femei.

 

În România, scurtmetrajul regizat de Andrei Crețulescu va fi proiectat întâia dată la Festivalul Internațional de Film Transilvania (29 mai – 7 iunie), în cadrul secțiunii competitive Zilele Filmului Românesc.

Violent, stilizat și fără dialoguri, Ramona încheie trilogia începută cu scurtmetrajele Bad Penny (2013) și Kowalski (2014).

Imaginea poartă semnătura lui Andrei Butică, montajul a fost realizat de Cătălin Cristuțiu, scenografia de Mălina Ionescu, iar de sound design sunt responsabili Alex Dumitru și Marius Leftărache.

Filmările s-au desfășurat în octombrie anul trecut, la Neptun-Olimp.