Scurt circuit, cauza incendiului de la depozitul din Vaslui

Incendiul, izbucnit sâmbătă la depozitul de mase plastice, lacuri şi vopseluri din Vaslui, a fost provocat de un scurt circuit la un tablou electric din interiorul depozitului.

Sunt datele prezentate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Incendiul a fost stins de pompieri după mai multe ore, însă un echipaj al ISU a rămas la faţa locului să supravegheze zona şi pe timpul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Pe lângă ancheta pompierilor, poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat şi ei cercetări în acest caz.

Pagubele produse de incendiu sunt estimate la aproximativ două milioane de lei, fiind distruse bunurile din spaţiile comerciale a cinci agenţi economici.

Alte trei depozite au suferit pagube, marfa şi spaţiile fiind degradate.

Incendiul a fost lichidat după cinci ore de intervenţie. Intervenţia promptă a pompierilor a făcut ca incendiul să fie limitat, într-o primă fază, iar când pompierii păreau a fi pe punctul de a lichida focul au rămas fără apă. În curtea depozitului erau hidranţi, însă aceştia nu erau funcţionali, fiind dezafectaţi. În aceste condiţi, pompierii sau văzut nevoiţi să plece cu maşinile după apă la sediul ISU.

Până la revenirea pompierilor, flăcările s-au dezvlănţuit, afectând aproape 1.000 de metri pătraţi din depozitul care se întinde pe 5.000 de metri pătraţi.

Proprietarului spaţiului i s-a atras atenţia în repetate rânduri pentru remedierea situaţiei hidranţilor, care erau dezafectaţi de mai mult timp, dar autoritățile nu au luat alte măsuri.

De altfel, în urma controalelor efectuate, de-a lungul anilor, proprietarii spaţiilor comerciale au fost sancţionaţi de mai multe ori pentru nerespectarea normelor privind securitatea la incendiu, clădirea nefiind autorizată PSI.

Prefectul de Vaslui Eduard Popica a cerut urgentarea anchetei și a spus că rezultatele verificărilor vor fi publice.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS