Scrisoare deschisa a unui elev de clasa a XII-a adresata ministrului Educatiei (AUDIO)

Un elev de clasa a XII-a din Focșani, îi cere ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu să revoce una dintre cele mai controversate prevederi din noul regulament școlar: e vorba despre interdicția impusă elevilor de a părăsi școala și curtea școlii în timpul orelor.

Ionuț Bulimej mai are doar câteva luni până cînd va ieși de pe băncile școlii. Îl așteaptă bacalaureatul, după care interdicția care i-a fost impusă acum, de a ieși în pauze din curtea școlii, nu îl va mai afecta în nici un fel.

S-a simțit însă jignit de această prevedere a regulamentului școlar, care se aplică din semestrul al 2-lea, dar și revoltat în același timp, așa că a luat atitudine și i-a transmis ministrului Educației o scrisoare deschisă. ‘Școala nu-i închisoare, domnule ministru’, spune elevul focșănean, care îi reamintește lui Sorin Cîmpeanu că elevii au drepturi și libertăți, iar accesul liber la pauză e un drept democratic.

Dincolo de revoltă e însă și un semnal de alarmă tras de acesta, în privința a ceea ce a devenit deja școala, în câteva săptămâni.

Elevul focșănean îi cere ministrului Educației revocarea punctului din regulament care i-a stârnit revolta, dar și ajutorul tuturor celor implicați în actul educațional pentru a-l sprijini în demersul său. În plus, Ionuț Bulimej a inițiat și o petiție on-line în acest sens și așteaptă acum să se strângă cât mai multe semnături.