Școlile din Los Angeles se redeschid. Amenințările privind existența unor arme și explozibili s-au dovedit false

Școlile din Los Angeles se redeschid miercuri– după amenințarea falsă de ieri la adresa instituțiilor de învățământ.

Cursurile au fost anulate pentru 650 de mii de elevi, însă autoritățile au apreciat încă de la început că amenințarea – privind existența mai multor dispozitive explozive – nu este credibilă.

 

Mai multe persoane din conducerea şcolilor din Los Angeles au primit ieri un email cu ameninţări. În mesaj erau menționate rucsacuri, dispozitive explozive, puşti de asalt şi pistoale.

Peste 2.700 de ofiţeri au verificat mai mult de 1.500 de şcoli în căutarea unor eventuali explozibili sau arme. Cursurile au fost suspendate, iar după terminarea verificărilor, FBI a anunțat că școlile sunt sigure, iar amenințarea nu este credibilă.

Oficialii din Los Angeles au salutat decizia poliţiei de a închide şcolile, în contextul atacurilor armate care au avut loc, în acest an, în unitățile de învățământ de pe teritoriul Statelor Unite.

Cel mai recent a avut loc la începutul lunii: 14 persoane au fost împuşcate mortal în San Bernardino, California, de doi indivizi bănuiți de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS