Confidenţialitate

Școlile din București se pregătesc pentru ”scenariul 3”, prin care doar elevii din clasele primare merg la ore | AUDIO

Școlile din Capitală se pregătesc de scenariul 3, ceea ce presupune că doar elevii din clasele primare vor mai merge fizic la ore. Celelalte clase vor reveni școala online.

Ministrul Educației insistă ca in scenariul roșu să meargă la școală și elevii din clasele a 8-a și a 12-a și cere Comitetului Național pentru Situații de Urgență modificarea scenariilor pentru funcționarea școlilor.

În București, rata de infectare a cazurilor de coronavirus a ajuns la la 3,05 la mie. Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacol și cele de jocuri de noroc se închid, iar școlile vor funcționa doar în online, excepție făcând clasele primare.

Inspectorul școlar general al Capitalei, Ionel Pușcaș:

”Înainte de orice trebuie pusă siguranța sanitară a elevilor. Școlile fac consilii de administrație prin care potrivit ordinului comun solicită intrarea în scenariul 3. Practic, de luni, în afară de elevii din învățământul primar, toate celelalte clase vor fi în sistemul online.”

Ministerul Educație a cerut Comitetului Național pentru Situații de Urgență CA elevii din clasele terminale – a 8a si a 12-a – să meargă fizic la școlală și în scenariul roșu.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu spune la Europa FM că solicitarea trebuie analizată cât mai repede:

”Să fie permis accesul elevilor de clasa a 11-a și a 12-a și, atunci când se depășește pragul de 3 la mie, nicidecum mai mult de 6 la mie, va acorda șansa unei pregătiri pe măsura așteptărilor și nevoilor, chiar înainte de examenele naționale.”

Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență se reunește mâine pentru a decide măsurile care se impun în Capitală o dată cu depășirea ratei de 3 cazuri la mia de locuitori.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu