Școala Altfel: 41 de elevi, în vizită la Guvern

Un grup de 41 de elevi din clase primare şi liceu a vizitat, miercuri, Palatul Victoria.

Ei au fost invitaţi în sala în care se ţin şedinţele Executivului, unde s-au aşezat pe scaunele miniştrilor, unul dintre ei fiind luat în braţe de premierul Sorin Grindeanu.

”Cred că ne aducem aminte cu toţii replica din «Micul Prinţ» că oamenii mari nu pricep niciodată nimic şi e obositor pentru copii să le tot dea tot timpul explicaţii. Aşa că astăzi am hotărât să inversăm locurile. Facem o remaniere totală. Ştefan îmi ţine locul. Sunt convins că în perioada următoare se vor găsi fonduri pentru dulciuri nelimitate şi pentru jucării. Eu vreau să le doresc tuturor sărbători fericite, Paşte fericit, să se gândească, când o să ajungă într-adevăr la masa Guvernului la noi când o să fim pensionari. Mi-aş dori să ne revedem”, le-a spus premierul Sorin Grindeanu elevilor.

Unul dintre ei, care stătea pe scaunul ministrului Agriculturii, Petre Daea, a ţinut să le reamintească celor prezenţi o replică a acestuia din şedinţa de guvern din 2 martie, când a fost întrebat despre situaţia acordării subvenţiilor pentru fermieri şi a afirmat că speră că ”în 31 martie să avem numai situaţii neclare”.

”Domnule prim-ministru, data de 31 martie este exactă şi misiunea de asemenea”, a afirmat elevul, fiind aplaudat de cei prezenţi.

La final, elevii mai mici, care învaţă la Liceul Marin Preda, au primit cărţi cu poveşti, iar cei mai mari, de la Colegiul Naţional Mihai Viteazul, au primit câte un dicţionar explicativ al limbii române, declarându-se încântaţi de vizita de la Palatul Victoria.

Foto: guv.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS