Schimbarea structurii anului școlar dă peste cap planurile de vacanță ale românilor cu copii

După ce Ministerul Educației a amânat vacanța din februarie cu o săptămână, peste 10 mii de persoane care își programaseră un concediu în străinătate în această perioadă vor pierde avansul plătit deja agențiilor de turism. Potrivit ANAT, suma totală se ridică la 2 milioane de euro.

 

Mulți români își programează concediile de iarnă în funcție de vacanțele copiilor. Cei care călătoresc în străinătate merg, în general, la schi în stațiuni din Austria, dar și în Franța, Italia sau Bulgaria.

Pentru a beneficia de reduceri, turiștii plătesc agențiilor un avans cu multe luni înainte de plecare. Astfel, dacă în medie, un sejur costă 600 de euro, avansul este de 200 de euro. Deci, în total, românii care și-au programat concedii în săptămâna 30 ianuarie – 7 februarie 2016, perioadă în care, inițial, elevii erau în vacanță, au plătit avansuri de peste 2 milioane de euro.

Vor pierde banii aceștia pentru că Ministerul Educației a decis să schimbe structura anului școlar. Astfel, vacanța a fost programată o săptămână mai târziu, în intervalul 6 – 14 februarie. Ceea ce dă peste cap toate vacanțele deja rezervate, afirmă prim-vicepreședintele ANAT, Lucia Morariu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

ANAT solicită cA structura anului școlar să fie stabilită cu cel puțin doi ani înainte, iar turoperatorii să fie înștiințați despre modificările operate de minister.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS