Schimbare în procedura de intrare în Grecia prin frontiera terestră Promachonas

Prezentarea testului molecular pentru COVID-19 va deveni obligatorie de miercuri, 15 iulie, ora 06.00, și nu marți, cum fusese anunțat anterior. Testul va trebui efectuat cu până la 72 de ore înainte de intrarea în Grecia.

Doar cei care au rezultat negativ la testul RT-PCR vor fi autorizați să intre în țară. Certificatele trebuie să fie scrise în limba engleză și să aibă înscrise numele și pașaportul sau CNP-ul călătorului.

Este acceptată testarea făcută în laboratoare naționale de referință, laboratoare naționale de sănătate publică sau laboratoare private acreditate. Certificatele care nu îndeplinesc aceste criterii nu vor fi acceptate iar falsificarea documentelor este pedepsită de legea greacă. Costurile unor astfel de teste variază între 280 și 390 de lei.

Rămâne în continuare necesară completarea și trimiterea formularului electronic Passenger Locator Form și se pot face testări aleatorii la sosirea la granița greacă.

Însă sistemul PLF nu va funcționa până marți la miezul nopții. Așa că turiștii care au deja formularele completate vor putea să treacă în continuare prin punctul Promachonas, dar cei care nu au apucat să le completeze vor fi obligați să își amâne călătoria pentru miercuri, 15 iulie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS