Confidenţialitate

Scene revoltătoare la Liceul pentru Deficienți de Auz din Cluj: o elevă a fost bătută de o pedagogă

O anchetă internă a fost declanşată la Liceul pentru Deficienţi de Auz din Cluj-Napoca după ce în social-media a apărut un clip video din care reiese că o supraveghetoare ar fi lovit o elevă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, Amalia Gurzău, la şcoala menţionată a avut loc o altercaţie între două eleve, iar cea care era responsabilă cu supravegherea de noapte a încercat să le despartă pe fete.

Într-o filmare realizată de elevii care au fost martori la incident se vede cum fata este trasă de păr și lovită de către pedagogă.

Au urmat amenințări din partea pedagogei și a unui alt cadru didactic, potrivit imaginilor prezentate de Ziardecluj.ro.

După incident, elevii cazați în internat au ieșit în stradă, unde au așteptat mai bine de o oră, până la miezul nopții, ca să se calmeze spiritele.

Potrivit presei locale, pedagoga a început să vorbească cu eleva, deși știe că are deficiențe de auz. S-a enervat din cauză că eleva nu îi răspunde și a lovit-o peste braț, fata a ripostat, iar pedagoga a început să o tragă de păr pe elevă.

“În cadrul Liceului pentru Deficienţi de Auz s-a format o comisie de verificare a incidentului. Din primele informaţii a fost o altercaţie între două eleve ale liceului, iar supraveghetoarea de noapte a încercat să intervină şi să le despartă. Nu există urmări de agresiuni fizice sau aspecte care să pună în pericol integritatea fizică sau psihică a vreuneia dintre cele două eleve”, a spus Gurzău.

Postarea clipului a fost făcută în cursul weekendului trecut, pe Facebok, însoţită de un mesaj care arată unde a avut loc incidentul.