Confidenţialitate

Scandalul Pentagon Leaks: A fost găsită persoana care ar fi divulgat documentele clasificate | AUDIO

Apar noi date în scandalul scurgerii de informații secrete de la Pentagon. Un tânăr de 20 de ani, fost angajat al unei baze militare, ar fi cel care a divulgat documentele clasificate. Breșa de securitate este considerată una dintre cele mai grave, de la scandalul WikiLeaks din 2013.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dezvăluirile făcute de publicația americană Washington Post arată că după ce a fotografiat informațiile clasificate, tânărul de 20 de ani le-a distribuit pe un server de discuții de pe platforma Discord.

Jurnaliștii americani citează două surse, utilizatori ai aceleiași aplicații

Una dintre cele două surse îl descrie pe presupusul autor al scurgerii de date ca fiind un pasionat de arme, fost angajat al unei baze militare, care activa sub pseudonimul OG – Orginal Gangster.

După breșa de securitate care a dus la apariția în spațiul public a unor informații sensibile despre apărarea antiaeriană a Ucrainei, printre altele, Departamentul de Justiţie al Statelor Unite a deschis o anchetă penală.

De exemplu, unul dintre documente, din 23 februarie și marcat „Secret”, prezintă în detaliu modul în care sistemele de apărare antiaeriană S-300 ale Ucrainei vor fi epuizate până la 2 mai. În urma breșei de securitate, Ucraina anunță că și-a modificat planurile militare.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Pentagon Leaks: Scurgerile de informații arată rolul pe care l-a avut România în susținerea Ucrainei | AUDIO