Confidenţialitate

Pentagon Leaks: Scurgerile de informații arată rolul pe care l-a avut România în susținerea Ucrainei | AUDIO

Concluzia este că, alături de Polonia, România are un rol cheie, în special în ceea ce privește transferul de echipamente venite din Occident, dar și în pregătirea soldaților din țara vecină.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit celor aproximativ 100 de pagini cu informații militare scurse de la Pentagon pe rețelele sociale, România desfășoară alături de alte țări NATO acțiuni de strângere de date, pregătire militară și recuperare a soldaților ucraineni care luptă împotriva invadatorilor ruși.

Contribuția României, în anumite domenii, e la fel de importantă ca a Poloniei. Însă, mai puțin mediatizată. Autoritățile române au fost reținute în oferirea de informații în acest sens.

Transferul de echipamente venite din Occident către Ucraina, monitorizarea informațională a frontului și pregătirea soldaților din țara vecină, recuperarea militarilor ucraineni – sunt tot atâtea domenii în care România are o contribuție esențială.

Sursa colaj foto: Shutterstock

Citește și: Reacțiile internaționale după ce zeci de documente secrete ale Pentagonului au fost publicate pe internet | AUDIO