Confidenţialitate

Scandalul Maternitatea Giulești: Medicii vor pleca din țară dacă vor fi dați în judecată de părinți, spun reprezentanții Maternității

Purtătorul de cuvânt al Maternității Giulești, Doru Pană, a declarat că părinții bebelușilor depistați cu stafilococ auriu ar trebui să dea în judecată personalul medical numai dacă are dovezi clare pentru a-și susține acuzațiile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este opțiunea fiecăruia să dea în judecată. Sincer, nu prea văd pentru ce ar putea să dea în judecată, dar este opțiunea fiecăruia. Numai că părinții și pacienții din România ar trebui să fie atenți cu acest dat în judecată. Ei, dacă vor da în judecată personalul tot timpul, personalul va pleca în străinătate unde este apărat de legi. Legea în România nu apără personalul medical, are doar obligații. Nu există dreptul personalului medical, ci numai dreptul pacientului. Omul acela, chiar dacă nu este vinovat, și a fost reclamat, este dus la Colegiul Medicilor, la Procuratură, Ministerul Sănătății”, a declarat Doru Pană, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giulești).

Directia de Sănătate Publică București a solicitat Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” să sisteze internările începând de vineri.

11 angajați ai Maternității Giulești au fost depistați ca fiind purtători ai bacteriei stafilococ auriu în urma controlului Direcției de Sănătate Publică. Ei au fost scoși din activitate.