Scandalul Lactalis | Compania plătește despăgubiri

Lactalis va plăti despăgubiri familiilor afectate de contaminarea cu salmonela de la una din fabricile grupului care produce lapte praf pentru sugari.

Scandalul a afectat 83 de ţări, de unde au fost retrase 12 milioane de cutii de lapte praf, a afirmat duminică şeful celei mai mari companii de produse lactate din lume, Emmanuel Besnier, într-un interviu acordat săptămânalului Journal du Dimanche, notează Agerpres.

Vineri, Lactalis a extins rechemarea produselor, fiind vizate toate formulele de lapte praf fabricate la unitatea sa din Craon (Franţa), într-un efort de a ţine sub control pagubele care riscă să afecteze semnificativ exporturile agroalimentare franceze pe plan global.

Directorul general al grupului francez nu a specificat care ar putea fi valoarea despăgubirilor.

Rechemarea produselor pe plan global va fi dificilă, în condiţiile în care Lactalis exportă lapte praf pentru sugari în 83 de ţări din Europa, Africa şi Asia.

Compania a fost intens criticată pentru modul în care a gestionat această problemă.

Înfiinţat în 1933 de bunicul lui Emmanuel Besnier, Lactalis este un gigant alimentar cu vânzări anuale de 17 miliarde de euro şi 18.900 de angajaţi şi 246 de unităţi de producţie în 47 de ţări, inclusiv România.

În România, Lactalis este lider de piaţă, după ce a cumpărat brandurile de lactate LaDorna, Albalact şi Covalact.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS