Scandalul Hexi Pharma: 280 de spitale, părți civile în dosar. Prejudiciul – 70 de milioane de lei

Procurorul General al României, Augustin Lazăr, a declarat că prejudiciul din dosarul dezinfectanților diluați, livrați de Hexi Pharma în spitale, a fost recalculat. Suma a ajuns la 70 de milioane de lei.

Mai mult, Augustin Lazăr afirmă că 280 de spitale s-au constituit părţi civile în această cauză.

“În această cauză a evoluat cercetarea penală şi suntem în măsură să spunem că există circa 280 de părţi civile, unităţi spitaliceşti, care s-au constituit părţi civile în cauză. Prejudiciul, aşa cum a fost structurat, se ridică la 70 de milioane de lei, în acest moment. Vom vedea în continuare cum se va delimita o secţiune a dosarului care să poată fi soluţionată într-o perioadă rezonabilă”, a declarat Augustin Lazăr la sediul CSM.

În dosarul instrumentat de Parchetul General este urmărită penal Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma. Ea este acuzată de 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor.

Mihai Leva, șef de producție la Hexi Pharma, este urmărit penal pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată.

Și procurorii DNA anchetează alte fapte de corupție legate de Hexi Pharma. În dosar sunt cercetați soția lui Dan Condrea și fratele acesteia dar și Flori Dinu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS