Confidenţialitate

Scandal uriaș în Satul de Vacanță din Mamaia, în timpul unui control al ANPC

Comercianții găsiți cu nereguli au reacționat violent împotriva comisarilor de la Protecția Consumatorilor. Le-au adus injurii, i-au amenințat cu moartea și au aruncat cu mâncare în ei, fiind nevoie de intervenția poliției.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Nu este primul control al comisarilor de la ANPC în Satul de Vacanță. Era chiar al patrulea, la aceeași comercianți care vând carne la grătar, cocături și cartofi prăjiți. Mâncarea era gătită în condiții total lipsite de igienă;

„Nu se poate găti pe trotuar. Aici, jos este caldarâm. Trebuie să gătiți într-un bloc alimentar. Într-o bucătărie”.

În aglomerația sufocantă din Satul de Vacanță, turiștii cumpără orice. Chiar și mâncare lăsată pe tejghele, în praf.

„Toată carnea de aici trebuie să ajungă în niște saci de gunoi ca să-i putem sigila. E păstrat la temperaturi necorespunzătoare”.

Și cocăturile au fost retrase pentru a fi distruse. Comercianții au incercat să obțină îngăduința inspectorilor. Nu au reușit.

„ Trebuia să respectați legea și era totul în regulă. A patra oară, nu prima, nu a doua oară. Ați venit și la consiliere, atunci”.

Spiritele s-au inflamat in momentul in care angajații locațiilor controlate s-au amestecat prin mulțime și au inceput să injure comisarii, să îi amenințe și să arunce cu mâncare în ei.

„Eu nu am unde să mă duc. Unde să mă duc? Asta nu înseamnă că trebuie să gătiți pe trotuar. Ce inseamnă, unde gătesc, ha? Doamnă! Ce doamnă, că are dreptate. Să vă omoare!”

Unii dintre comercianții controlați aveau avize de funcționare din partea altor instituții de control. Nu și de la Protecția Consumatorilor pentru că neregulile sunt prea grave, a spus președintele ANPC, Horia Constantinescu:

„Carnea, și mai ales cea de porc, păstrată în condiții improprii reprezintă o bombă toxică. Vom continua acțiunile. Rămânem fermi pe poziție. Măsurile vor rămâne ferme”.

Cei opt agenți economici au fost sancționați cu oprirea temporară a activității, urmând să fie și amendați.

Sursa foto: Shutterstock