Confidenţialitate

Scandal și acuzații la audierea lui Alexandru Rafila. Patriciu Achimaș Cadariu: „Vă acuz de neglijență criminală față de pacienții de cancer” | AUDIO

Scandal și acuzații la audierea lui Alexandru Rafila, propus de premierul desemnat Marcel Ciolacu pentru continuarea mandatului la șefia Ministerului Sănătății. Emanuel Ungureanu, USR, a fost cel mai vehement contestatar al acestei candidaturi.

Emanuel Ungureanu, USR: „Două luni ați fost în concedii de lux”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Emanuel Ungureanu, USR: „Achiziția uriașă de vaccinuri s-a făcut împreună cu partenerul dumneavoastră Cîțu, cu decizie de la Cotroceni”.

Alexandru Rafila: „Aceste vaccinuri au fost achiziționate în România cu semnătura a trei persoane: ministrul Sănătăți, care era de la USR la vremea respectivă. Păi… vă aducem documentele, vi le punem la dispoziție. Viceprim-ministru Barna… Sunt publice aceste documente”.

Emanuel Ungureanu, USR: „Două luni ați fost în concedii de lux, între care Cuba, Caraibe – 7 zile, Elveția”.

Alexandru Rafila: „Aceste deplasări, marea lor majoritate, au fost deplasări obligatorii. Eu am fost să reprezint țara, nu mă duc la plimbare sau în concediu cum susțineți dumneavoastră”.

Patriciu Achimaș Cadariu: „Vă acuz de neglijență criminală față de pacienții de cancer prin neaplicarea planului de cancer”

Alexandru Rafila a fost contestat de altfel și din interiorul propriului partid. Deputatul Patriciu Achimaș Cadariu îl acuză de ministrul propus pentru Sănătate de nereușita programului național de cancer.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Patriciu Achimaș Cadariu: „Vă acuz de neglijență criminală față de pacienții de cancer prin neaplicarea planului de cancer, domnule Rafila. Dacă există un instrument prin care poți salva viața pacienților de cancer și nu-l aplici este ca și cum te apropi de om, te dai înapoi și spui <<O să trec peste 10 minute, poate scapă>>”.

Alexandru Rafila: „Eu, de când am venit la Ministerul Sănătății, să știți că nu am mințit și nu am înșelat. Întotdeauna, ușa Ministerului Sănătății a fost deschisă. Domnul profesor Achimaș a fost invitat la Ministerul Sănătății și înainte de adoptarea în Parlament a acestei legi pentru care au existat numeroase amendamente din partea Ministerului Sănătății, care au fost respinse în bloc. A fost și, ulterior, inclus în grupul de specialiști”.

Audierea lui Alexandru Rafila s-a încheiat cu rezultatul așteptat: aviz favorabil cu 25 de voturi pentru și 11 împotrivă.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Cătălin Predoiu, ministrul desemnat al MAI: Nu cred că este suficient să stăm la poarta Schengen și să spunem că suntem pregătiți tehnic / Porțile ferecate se deschid din interior | AUDIO