Confidenţialitate

Scandal la Universitatea ”Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu: Conducerea instituției a admis la cursuri un student închis pentru crimă | AUDIO

Prin această aprobare, studentul scapă de închisoarea în regim închis la care a fost condamnat de judecători in 2007.

Este vorba despre Vlad Scurtu Irimia, din Suceava, condamnat în 2007 la închisoare pentru omor deosebit de grav și tâlhărie. Tânărul are de efectuat o pedeapsa de 23 de ani de închisoare în regim închis.

Ca să poată frecventa cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității de la  Targu-Jiu, unde a fost admis student și unde s-a înscris online in baza mediei de bacalaureat de 9,04, trebuie să beneficieze de regim semi-deschis.

De altfel, acesta se află încarcerat la Penitenciarul din Tulcea, in regim închis, iar in baza admiterii la facultate, a solicitat deja transferul la Penitenciarul din Târgu-jiu în regim semi-deschis. Asta presupune ca studentul criminal să fie scos din detenție și adus la cursuri de un angajat al penitenciarului.

Decizia încalcă și protocolul dintre Ministerul Educației și cel al Justiției care prevede clar că schimbarea regimentul de detenție nu poate fi făcută decât de judecători.

Revenirea la acesta decizie de admitere din partea Universitarii de la Targu-Jiu, ar putea fi contestată de criminal în instanța. Deocamdată, universitatea nu a dorit să comenteze acestă situație.

Vlad Scurtu Irimia a fost găsit vinovat, împreuna cu prietena lui de moartea unui afacerist din Suceava, in al cărui apartament stăteau in chirie. Ambii erau studenți și au fost condamnați la 20 de ani si respectiv, 23 de ani in cazul său, în regim închis.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Gabriela Mladin