Confidenţialitate

Scandal la Tribunalul București: Unul dintre polițiștii acuzați că au torturat 2 bărbați în septembrie 2020 l-a agresat azi pe tatăl uneia dintre victime | AUDIO

Scandal la Tribunalul București: unul dintre polițiștii acuzați că au torturat doi bărbați în septembrie 2020 l-a agresat astăzi pe tatăl uneia dintre victime. În urma agresiunii a intervenit un echipaj de jandarmi care a prezentat situația instanței. Avocatul părților vătămate anunță că va fi depusă o nouă plângere pentru agresiune.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autorul noii agresiuni este Viorel Șeicaru, considerat liderul torționarilor de la Secția 16 de Poliție, arată avocatul părților vătămate. L-a agresat acum pe tatăl uneia dintre victimele decedate. S-a întâmplat chiar la Tribunalul București, unde era fixat noul termen al procesului (30 ianuarie). Bărbatul lovit la tribunal a fost transportat cu ambulanța de la Tribunalul București la spitalul Bagdasar Arseni. Bărbatul acuza dureri de spate. În urma agresiunii, a intervenit un echipaj de jandarmi, iar informațiile despre ce s-a întâmplat la tribunal au fost prezentate președintelui de complet.

Avocatul Adrian Cuculis, reprezentantul victimelor, arată, într-un mesaj publicat pe Facebook

„Având în vedere că polițistul Șeicaru este sub control judiciar, vom depune o nouă plângere pentru loviri și alte violențe și riscă, la termenul viitor sau mai devreme, să fie din nou arestat”.

„Bomba din dosar constă și în faptul că doi dintre polițisti deja și-au recunoscut faptele”, a precizat avocatul.

Viorel Șeicaru se numără între cei 9 polițiști de la Secția 16 din București acuzați că în toamna lui 2020 au torturat doi bărbați care le reproșaseră agenților că nu poartă măști de protecție.

Polițiștii i-au încătușat, le-au pulverizat spray iritant în ochi, apoi i-au dus la marginea Capitalei. Acolo i-au bătut și au urinat pe ei. Polițiștii au fost trimiși în judecată un an mai târziu, în decembrie 2021. Victimele, cei doi bărbați, au murit amândoi în martie 2021 – dar nu a fost stabilită o cauză între agresiunile polițiștilor și decesul lor.

Sursa foto: Pixabay

Citește și: Prima reacție a lui Nicușor Dan după decesul Anei Oros: Tragedia s-a petrecut pe un teren privat. Proprietarii au obligația legală de a îngrădi terenurile și de a le salubriza | VIDEO