Confidenţialitate

Prima reacție a lui Nicușor Dan după decesul Anei Oros: Tragedia s-a petrecut pe un teren privat. Proprietarii au obligația legală de a îngrădi terenurile și de a le salubriza | VIDEO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a susținut luni – 30 ianuarie 2023 – o conferință de presă, aceasta fiind prima reacție a lui Nicușor Dan de la decesul Anei Oros, femeia ucisă de câini în București.

„Încep prin a-mi exprima regretul față de tragedia de sâmbăta trecută, condoleanțe familiei și prietenilor Anei Oros, persoană pozitivă, activistă implicată în nenumărate cauze fie civice, fie sociale, regretată de multă lume. Avem un val de câini care încep să fie abandonați de proprietari – speriați de eventualele amenzi pe care autoritățile le-ar putea da pentru că nu i-au microcipat și sterilizat până în acest moment. Vreau să-i asigur pe bucureșteni că nu-i vom sancționa înainte de ale oferi posibilitatea de a microcipa și steriliza gratuit câinii pe care îi au în proprietate”, a spus Nicușor Dan în prima reacție după decesul Anei Oros.

Nicușor Dan: „Nu vom sancționa decât proprietarii care se opun microcipării și sterilizării obligatorii”

„Există o nouă campanie de sterilizare gratuită, care merge din cartier în cartier și nu vom sancționa decât proprietarii care se opun microcipării și sterilizării obligatorii conform legii a câinilor pe care-i au”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Problema câinilor din București

Primarul general al Capitalei a spus luni, 30 ianuarie 2023, că există trei probleme principale.

„1 – Câinii fără stăpân – Colectați de ani de zile de către ASPA și de structurile care funcționează în cadrul primăriei Sectorului 1 și Sectorului 5;

Avem un control în curs de la Corpul de control și ne va spune cât de bine se realizează această activitate.

2 – Câinii de pe proprietăți – Care sunt lăsați să iasă în zona publică și aici nu am avut un răspuns coerent al autorităților competente.

3 – Problemă de zeci de ani – Înmulțirea necontrolată a câinilor cu sau fără stăpân și vorbim și despre București și despre Ilfov”, a spus Nicușor Dan luni.

Primarul general al Capitalei: „Tragedia de sâmbăta trecută s-a petrecut pe un teren privat care aparține unei societăți comerciale. Terenul nu era salubrizat”

„Există obligația legală a proprietarilor de terenuri de a le îngrădi și de a le salubriza. Tragedia de sâmbăta trecută s-a petrecut pe un teren privat care aparține unei societăți comerciale. Terenul nu era salubrizat, iar la câțiva metri de locul tragediei era cadravul unui măgar mort cu câteva zile înainte și cred că asta a declanșat instictul haitei de câini. Există această obigație legală, există instituții care trebuie să verifice dacă proprietarii îngrădesc și salubrizează terenurile”, a mai spus Nicușor Dan.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Un studiu de fezabilitate pentru un proiect de agrement din Bistrița este copiat după unul din Sibiu fără ca măcar numele localității să fie modificat | AUDIO