Scandal la Timișoara, între șefii DSP și cei ai maternității „Odobescu”

Acuze grave din partea conducerii DSP Timiș la adresa prefectului și a managerului maternității „Odobescu”.

Reprezentanții DSP susțin că închiderea spitalului și testarea celor aflați în interior s-a făcut fără consultarea lor și fără avizul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Timiș.

Mai mult, cei de la Direcția de Sănătate Publică acuză și faptul că au aflat din presă că maternitatea se va deschide în această dimineață.

La mai bine de 24 de ore de la decizia conducerii maternității „Odobescu” de a pune spitalul în carantină și a-I testa pe toți cei aflați în interior, angajații direcției de sănătate publică reacționează și acuză abuzuri și dezinformări din partea reprezentaților prefecturii și ai spitalului.

Ei spun că managerul maternității a decis de la sine putere intrarea în carantină, doar după o consultare cu prefectul de Timiș, după ce cinci cadre medicale au fost depistate ca fiind infectate cu noul coronavirus.

Nu ar fi existat nicio discuție și niciun vot în comitetul județean pentru situații de urgență.

Mai mult, șefa DSP, numită în urmă cu două săptămâni la conducerea instituției, spune că testarea celor 80 de persoane s-a făcut prin împrumutarea unor teste de la un alt spital deși nu există aprobarea direcției de sănătate publică.

Nu în ultimul rând, reprezentanții instituției îi acuză pe cei de la prefectură de dezinformare atunci când spun într-un comunicat de presă că la ședința Comitetului Județean a fost prezentată ancheta epidemiologică și la propunerea direcției s-a decis redeschiderea unității sanitare, și asta în condițiile în care ancheta epidemiologică nu ar fi finalizată.

Conducerea prefecturii nu a putut fi contactata pentru a da un răspuns la acuzațiile șefei DSP.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS