Confidenţialitate

Scandal la Spitalul Județean Focșani, unde funcția de manager este disputată de două persoane

Pe de o parte, Constantin Mândrilă, repus în funcție prin decizie a Curții de Apel Galați, care a câștigat cu titlu executoriu suspendarea ordinului prin care a fost înlăturat din funcție anul trecut, iar de partea cealaltă Codruța Neagu, manager interimar, al cărei contract expiră pe 12 aprilie, care spune că nu a primit nici un document oficial de la Ministerul Sănătății, prin care să i se spună că nu mai ocupă funcția.

Mândrilă s-a ales inclusiv cu o plângere penală din partea Codruței Neagu, care îl acuză de violarea domiciliului profesional și sustragere de documente.

Cu decizia Curții de Apel Galați în mână, Constantin Mândrilă a mers la Spitalul Județean Focșani pentru a-și prelua din nou atribuțiile de director. A preluat biroul managerului interimar Condruța Neagu, care era plecată la București.

Neagu a ajuns vineri la spital, unde a găsit yala de la birou schimbată. Ea spune că este în continuare manager al spitalului, iar Constantin Mândrilă o împiedică să-și exercite funcția și adaugă că Ministerul Sănătății trebuie să tranșeze acest conflict.

De partea cealaltă, Constantin Mândrilă declară că juriștii unității sanitare îi dau lui dreptate.

Poliția, chemată dimineață la spital prin apel la 112, a constatat că nu există fapte de natură penală sau contravențională.

Scandalul se lasă și cu o plângere penală pe numele lui Mândrilă pe care Condruța Neagu îl acuză de violarea domiciliului profesional și sustragere de documente. Iar  Consiliul de administrație al spitalului cere o anchetă a Corpului de Control a Ministerului Sănătății.

  • Claudia Toader