Scandal la Parlament în această dimineață

Mai mulţi deputaţi de la PNL, USR şi PMP s-au delimitat miercuri, în plenul Camerei, de declaraţia transmisă, în numele Parlamentului, de Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu către Departamentul de Stat al SUA.

Ei au spus că acţiunea celor doi preşedinţi ai legislativului este un abuz şi cerând demisia lui Dragnea.

”Rog papagalii statului paralel să respecte suveranitatea poporului român”, a replicat deputatul PSD Nicolae Bacalbaşa.

Prima care a luat cuvântul în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri a fost Raluca Turcan, care a calificat declaraţia de marţi a preşedinţilor Parlamentului drept un abuz de putere şi a cerut demisia lui Liviu Dragnea.

Deputații Opoziției aveau de gând să-i ceară explicații președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, pentru declarația de protest de ieri formulată la adresa Departamentului de Stat al SUA, însă acesta din urmă nu a venit la ședință.

Deputații USR au părăsit sala de plen și s-au dus în biroul lui Dragnea.

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, după întâlnirea cu președintele Camerei.

„Domnia sa consideră că și-a exprimat opinia și că forma în care și-a exprimat opinia este una perfect regulamentară. Deși, poziția noastră, și a mea și a colegilor mei, au fost explicită, că asumând responsabilitatea Parlamentului fără nicun fel de cosultare, este un abuz regulamentar explicit”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Opoziția contestă categoric comunicatul de presă semnat ieri de președintele Camarei Deputaților și cel al Senatului Călin Popescu Tăriceanu, în care cei doi precizau că dezbaterile, deciziile şi voturile din Parlament se desfăşoară în numele suveranităţii poporului şi nu pot face obiectul niciunei forme de presiune.

Cu o zi înainte, Departamentul de Stat al SUA a transmis un comunicat prin care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că Parlamentul României ia în calcul o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea afecta independenţa sistemului judiciar.

De asemenea, diplomația americană a cerut Parlamentului să respingă propunerile care slăbesc statul de drept.

Opoziția de la București consideră acum că Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu au reprezentat întregul Parlament și au încălcat regulamentul forului legislativ.

Liderul USR, Dan Barna spune acum că Opoziția va adopta și ea o declarație prin care se delimitează de protestul Purerii la adresa Statelor Unte.

„Am transmis în cursul zilei de ieri scrisori la Bruxelles. Mesaje pe care le-am transmis și în spațiul public că acel comunicat nu reprezintă în niciun fel nici mesajul nostru și nici pe cel al românilor”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au dat marţi publicităţii un comunicat în care susţin că ”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiţiei”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS