Confidenţialitate

Scandal la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea. Doi minori au fost abuzați sexual și filmați de către un călugăr și un îngrijitor | AUDIO

Doi minori abuzați sexual de un călugăr și un îngrijitor de la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea, lăcaș de cult în care nu au acces femeile. Magistrații au decis arestarea preventivă a celor doi inculpați; ei riscă până la 7 ani de închisoare pentru faptele lor.

Călugărul și ingrijitorul de la Frăsinei cumpărău cu bani și diverse cadouri tăcerea minorilor violați din Muereasca, spun anchetatorii.

Părinții celor doi frați de 9 și 12 ani din Muereasca au depus plângere la poliție când au aflat că fii lor au fost abuzați sexual de un îngrijitor de la mănăstirea Frăsinei, un tânăr orfan care a crescut înte-un centru de plasament.

În timpul anchetei însă polițiștii au descoperit că tânărul nu doar că îi abuza sexual pe copii, dar îi și obliga să meargă periodic în chilia unui călugăr în bârstă de 40 de ani.

Mai bine de șase luni cei doi minori din Muereasca au fost violați de călugărul și ingrijitorul de la Mănăstirea Frăsinei.

Potrivit procurorilor băieții de 9 și 12 ani erau atrași cu bani și diverse cadouri în chilia călugarului. Acolo erau violați sau obligați să asiste la acte sexuale între cei doi adulți.

Scenele erau filmate, numeroase înregistrări pronografice fiind ridicate de procurori.

Surse din anchetă susțin că tatăl copiilor, cel care a și făcut denunțul după o ceartă cu ingrijitorul, nu este străin de agresiunile sexuale și că juca la păcănele banii primiți de minori în schimbul tăcerii.

Divorțat, tatăl în vârstă de 54 de ani are în întreținere trei băieți minori, unul dintre ei fiind cu handicap sever.

Călugărul de 40 de ani și îngrijitorul de 27 de ani au fost arestați preventiv pentru viol în formă continuată, agresiune și corupere sexuală. Minorii abuzați în urma expertizei medico legale s-a stabilit că au nevoie de consiliere psihiatrică.

Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea este în centrul unui scandal de când Mitropolitul Olteniei a mutat disciplinar mai mulți monahi și, prin blestem, a interzis slujirea și a închis biserica de la Frăsinei în care femeile aveau voie să intre.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Facebook / Manastirea Frasinei

Citește și: Bărbat din Botoșani, reținut după ce câinii lui au atacat un băiat de 10 ani. Copilul e în stare critică