Confidenţialitate

Scandal la Colegiul Bogdan Petriceicu Haşdeu, după ce un elev a distribuit pe Facebook înregistrări cu profesoara de desen într-un videoclip în care dansa lasciv – VIDEO

”Colegiul Bogdan Petriceicu Haşdeu este liceul în care este interzisă purtarea bărbii și a părului lung, dar unde predă una dintre cele mai luminate minți ale sistemului de învățământ, această struțo-cămilă a artei, care se zbate între vocația de a cânta și de a desena”, a comentat elevul pe un grup de pe Facebook, adăugănd și videoclipul piesei Kronos – ”Vreau să merg la mare”, în care apare profesoara lui de desen.

Andrei, elev în clasa a XI-a, primise în urmă cu trei săptămâni nota 3 la desen.

Postarea băiatului într-un grup al elevilor din Colegiul Bogdan Petriceicu Haşdeu, din Buzău, a stârnit un potop de comentarii din partea colegilor. Unele într-un limbaj suburban. Cele mai multe făceau referire la mişcările profesoarei de desen. Grupul ”Hașdeu” este unul închis, în care postările sunt disponibile doar celor care fac parte din comunitate, și numără puțin peste 3.000 de membri.

“Doamna profesoară de desen a aflat despre ce a făcut fiul meu, că a făcut un comentariu la videoclipul dumneaei, s-a dus la conducere şi s-a propus media la purtare între 4 şi 6 şi după aia 2 cu exmatriculare. Mi se pare o decizie nedreaptă şi părerea mea este că el nu a încălcat niciun punct din regulamentul şcolar al liceului.”, a declarat mama biatului pentru PRO TV.

În urma acestui scandal, conducerea liceului a pornit o anchetă internă, dar precizează că decizia de exmatriculare nu este încă definitivă. Părinții copilului au sesizat și Inspectoratul Școlar Buzău, care anunță un control.