Scandal la Arad, între șeful DSP și cadrele medicale din Spitalul Județean de Urgență

Imagini video cu discuții tensionate între șeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Constantin Cătană, și cadre medicale din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, circulă în mediul online.

Discuția ar fi avut loc luni, iar cadrele medicale reclamă că se tem să meargă la triajul epidemiologic de la frontieră pentru că, spun ele, nici acum nu au echipamente de protecție eficiente sau nu au fost instruite cum să îmbrace.

În schimb, șeful DSP le reproșează atitudinea pe care o au față de situația creată.

“V-aţi ales prost meseria!”, este replica lui Constantin Cătană, către cadrele medicale, în momentul în care atmosfera a devenit tot mai tensionată.

Discuțiile s-au mutat apoi între directorul DSP Arad și medicii care s-au plâns că sunt trimiși la frontiera de vest fără echipamente de protecție eficiente.

Constantin Cătană le mai reproșează celor prezenți că au probleme de atitudinea față de situtația existentă.

La nemulțumirile medicilor că nu ar fi fost instruiți cum să îmbrace combinezoanele de protecție, șeful DSP Arad spune că acela nu e medic care nu știe.

Constantin Cătană nu a răspuns apelurilor telefonice pentru a lămuri afirmațiile făcute în fața cadrelor medicale.

Pe de altă parte, Spitalul Județean din Arad a anunțat că opt de medici, dintre care șase de la Unitatea Primire Urgențe, au anunțat că își depun demisia pentru a ieși la pensie.

Alți de 83 de angajați, inclusiv medici sunt în concediu medical.

Spitalul are 305 medici, 985 de asistenți medicali, 387 de infirmiere și 64 de brancardieri, iar pentru a face față situației a angajat pentru o perioadă de șase luni 20 de medici, 19 asistenți medicali și patru persoane pentru auxiliar.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS