Scandal între medici la Spitalul de Urgență din Târgu-Jiu

Un scandal între câțiva medici și fosta conducere a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu a lăsat pacienții fără condiții bune în actul medical.

Este vorba despre prima jumătate a anului trecut, când câțiva șefi de secții au fost schimbați din funcții.

Când au părăsit posturile, foștii șefi au lăsat sub cheie mai multe echipamente și instrumentar medical care tocmai fuseseră achiziționate.

Cei care au sesizat acest aspect au fost inspectorii Curții de Conturi care le-au găsit nefolosite.

Conflictul dintre unii medici și fosta conducere a Spitalului Județean de Urgența a dus la această situație, de suferit având, în cele din urmă, pacienții.

Timp de aproape jumătate de an, medicii au stat cu instrumentarul și echipamentele medicale în dulap, fără să le folosească.

Deși, sesizaseră faptul că sunt nevoiți să lucreze cu truse de pansare și chirurgicale vechi și chiar ruginite.

Scandalul a apărut în spital, în momentul în care mai mulți șefi ai unor secții au fost schimbați.

Aceștia, se pare, au și ținut sub cheie toate aceste investiții până când, un control al Curții de Conturi făcut anul trecut, a scos la iveală faptul că acestea, parțial, sunt nefolosite.

Atunci, conducerea spitalului a remediat problema în sensul că a casat tot instrumentarul vechi, obligându-i pe medici să-l folosească pe cel nou.

Achiziția a fost făcută de Consiliul Județean Gorj, în subordinea căruia se află spitalul județean și pentru toate secțiile s-a ridicat la aproape două milioane de lei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS