Confidenţialitate

Scandal în Parlament la citirea moțiunii de cenzură. Mai mulți aleși AUR l-au forțat pe liberalul Florin Roman să plece de la pupitru | VIDEO

A fost scandal în Parlament, joi, la ședința de plen reunit pentru citirea moțiunii de cenzură.

Cearta a pornit după ce aleșii ai USR PLUS au decis să supună la vot încă un punct pe ordinea de zi, anume calendarul moțiunii, într-o încercarea de a forța dezbaterea și votul, înainte de o decizie a Curții Constituționale pe această temă.

„În temeiul art 20 din regulamentul ședințelor comune, în calitate de lider de grup, vă rog, dle președinte de ședință, adăugarea unui nou punct, punctul 1 – stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Suntem în cadru constituțional. Azi citim moțiunea de cenzură. După 3 zile moțiunea trebuie dezbătută și votată”, a cerut Ionuț Moșteanu.

Liberalul Florin Roman i-a cerut acestuia să evoce motivele excepționale pentru care a făcut solicitarea.

„Un motiv mai temeinic decât Constituția României nu poate exista pentru niciun român și pentru niciun parlamentar”, a replicat Moșteanu.

Roman a refuzat propunerea USR PLUS, motivând că motivul invocat a fost discutat și în ședința BPR de joi dimineață.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Supus la vot, în opoziția parlamentarilor USR PLUS, proiectul ordinii de zi, fără punctul referitor la stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, a fost adoptat cu 191 de voturi „pentru” și 25 „contra”.

Președintelui de ședință, Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile, i s-a cerut să predea conducerea ședinței președintelui Senatului, Anca Dragu.

„Îl rog pe dl Roman să părăsească sala, să o lase pe dna Dragu să conducă ședința”, a cerut Moșteanu.

Înlăturat de la pupitru de 4 aleși AUR, Florin Roman a declarat închisă ședința și a părăsit sala plenului.

Anca Dragu a redeschis ședința, locul lui Florin Roman fiind luat de alt vicepreședinte al Camerei Deputaților, Cristina Prună.

Supusă din nou la vot, propunerea lui Moșteanu a fost respinsă.

FOTO:Facebook.com/privesc.eu