Confidenţialitate

Scandal în Chile: Câțiva medici s-au oprit din operaţie pentru a urmări penaltiurile cu Portugalia

O echipă de chirurgi se află în centrul unui scandal în Chile, după ce pe reţelele de socializare a apărut un filmuleţ în care medicii urmăresc, în timpul unei operaţii, loviturile de departajare de la meciul cu Portugalia de la Cupa Confederaţiilor.

Nu se ştie despre ce spital chilian este vorba şi nici numele medicilor, însă în sala de operaţie apare instalat un televizor, unde chirurgii, care au pacientul pe masa de operaţie, se bucură după ce Claudio Bravo a apărat a doua lovitură de departajare la meciul cu Portugalia.

Karla Rubilar, membru în Comisia de Sănătate a Guvernului din Chile, consideră că situaţia este foarte serioasă şi incidentul necesită o investigaţie.

“Există un protocol ce ar trebui urmat pentru securitatea şi respectarrea tuturor pacienţilor din spitale. În acest caz, acest protocol nu a fost respectat”, a declarat Rubilar.

Naţionala statului Chile a învins, miercuri, la Kazan, cu scorul de 3-0 în urma loviturilor de departajare, selecţionata Portugaliei, şi s-a calificat în finala Cupei Confederaţiilor. Chilianul Claudio Bravo a apărat trei lovituri de departajare.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 0-0. În minutul 118, chilienii au ratat ocazia de a înscrie, trimiţând de două ori mingea în bară.

La loviturile de departajare, Claudio Bravo a apărat loviturile lui Quaresma, Joao Moutinho şi Nani. Pentru Chile au marcat Arturo Vidal, Aranguiz şi Alexis Sanchez.

Portughezii au făcut patru schimbări. A patra schimbare a avut loc în minutul 116, când Gelson Martins a intrat în locul lui Andre Gomes.

În a doua semifinală se întâlnesc, joi, la Soci, naţionalele Germaniei şi Mexicului.