Confidenţialitate

Scandal la DSP Arad, după ce directoarea instituției îl acuză pe directorul economic că ar fi lovit-o. Angajații cer concedierea bărbatului | AUDIO

Polițiștii au fost, din nou, chemați să intervină, marți, la sediul Direcției de Sănătate Publică Arad, după ce directoarea instituției ar fi fost lovită de directorul economic.

Acesta a fost, de altfel, în ultimele luni, în mijlocul mai multor scandaluri, după ce a venit la serviciu înarmat cu un dispozitiv cu electroșocuri, cu care și-a atacat colegii, sau cu un flex, cu care a tăiat lanțuri de delimitare parcare din curtea instituției.

După incidentul de marți, angajații au suspendat activitatea și au cerut ca directorul scandalagiu să fie dat afară.

Polițiștii au deschis dosar penal.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acesta este cel mai recent scandal din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Arad, iar protagoniști sunt directorul economic Gheorghe Iulian Penzeș și directorul general Cecilia Irimie. Scandalul ar fi pornit de la refuzul directorului economic de a semna unele documente, ceea ce ar fi blocat unele plăți. Directoarea instituţiei a chemat martori, pentru a se consemna în procesul verbal refuzul directorului economic, moment în care directorul economic a început să filmeze cum se ceartă cu directoarea, iar aceasta ar fi încercat să-l oprească. Penzeş ar fi lovit-o pe directoare, fapt care reiese şi dintr-o filmare făcută publică.

Angajații DSP Arad cer schimbarea actualului director economic al instituției

Din cauza scandalului şi a tensiunilor care durează de aproximativ un an, 50 de angajaţi au oprit lucrul și au cerut schimbarea directorului economic.

Polițiștii au descins, la scurt timp, la sediul DSP Arad.

„Din primele cercetări a reieșit că o femeie de 49 de ani ar fi fost agresată de un bărbat de 63 de ani”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Arad, Mădălin Florin Herbei.

În februarie 2023, poliţiştii au mai intervenit la sediul DSP Arad, tot în urma unui apel la 112, prin care se reclama că același director economic a adus la birou un aparat cu electroşocuri şi un spray cu piper, pentru a-şi intimida colegii cu care se afla în conflict. Ulterior, au mai avut loc şi alte incidente, printre care directorul economic apare într-o filmare în care taie cu flexul lanțul de delimitare parcare din curtea DSP.

În urma scandalurilor, Iuliu Penzeş a fost și detaşat şase luni în alt judeţ, înainte să revină la postul din Arad.

Chiar dacă a fost implicat în mai multe incidente, directorul economic este încă pe funcție.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Dosar penal in rem pentru AUR, deschis de procurorii din Ialomița, pentru că ar fi corupt alegătorii. Simion: „Vor să ne desființeze” | AUDIO