Confidenţialitate

Dosar penal in rem pentru AUR, deschis de procurorii din Ialomița, pentru că ar fi corupt alegătorii. Simion: „Vor să ne desființeze” | AUDIO

Procurorii din Ialomița au deschis un dosar penal in rem în cazul partidului AUR, suspectat de coruperea alegătorilor. Dosarul a fost deschis la sfârșitul anului trecut, dar de-abia acum a fost informat Parlamentul. Liderul AUR, George Simion, spune că e vorba de o înscenare și că nu se teme de un eventual proces.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Alianța pentru Unirea Românilor a folosit anul trecut banii din bugetul de stat, pe care îi primesc anual partidele, pentru a organiza o caravană medicală. Mai multe tiruri transformate în cabinete medicale au mers prin judeșele țării. Mii de persoane ar fi beneficiat de consultații. Iar unele dintre ele ar fi fost convinse să voteze cu AUR.

AEP a transmis conducerii AUR că acțiunea lor nu este legală

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis conducerii AUR că această acțiune nu e legală, că s-a făcut campanie electorală în afara perioadei desemnată prin lege. Iar, în plus, legea nu permite astfel de acțiuni cu scop electoral. Este ceea ce procurorii din Ialomița numesc acum coruperea alegătorilor. E ca un fel de mită oferită alegătorilor.

George Simion: „Vor să ne desființeze”

Președintele AUR, George Simion, se apără: „Vor să ne desființeze. Vor să ne organizeze dosare penale. Vor să ne însceneze diferite lucruri. Nu vă temeți”.

Procurorii din Ialomița au cerut Parlamentului să transmită dacă mai mulți lideri AUR, printre care George Simion și Claudiu Târziu, au calitate de parlamentari.

Sursa foto: Inquam Photos / Costin Dinca

Citește și: Hotelul din centrul Bucureștiului la care s-a produs un incendiu marți dimineață nu deține autorizație de incendiu. A fost deschis dosar penal