Scandal de corupție la Poliția Rutieră Vaslui

Dupa ce seful Politiei Rutiere din Vaslui, comisarul Iulian Munteanu, a fost arestat pentru fapte de coruptie, alte nereguli ies la iveala. De exemplu, masinile de serviciu au fost folosite in interes personal de sotiile politistilor de la rutiera, iar unele dosare penale erau inchise in schimbul unor bunuri.

Procurorii anticoruptie au descoperit dupa aproape trei ani de interceptari si verificari la politia rutiera din Vaslui ca legea era incalcata frecvent de agentii de la circulatie si de sefii acestora. Astfel s-a constatat ca sotiile sefilor de la rutiera foloseau masinile de politie in interes personal. mergeau la cumparaturi sau in diverse alte locuri, iar agentii de la circulatie aveau potrivit orocurorilor rolul de taximetristi.

Un alt şef din aceeaşi structură este suspectat că dicta ordinea în care erau deszăpezite străzile din oraş. Ale cunoscuţilor aveau prioritate. O altă intervenţie descoperită în timpul cercetărilor, de data aceasta pentru închiderea unui dosar, ar fi fost răsplătită cu haine noi, camasi si pantoloni. Sefii de la Politia Rutiera alaturi de 11 subordonati sunt acum trimisi în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă sau abuz în serviciu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS