Confidenţialitate

Scăldatul în mare sau piscină nu reprezintă pericol de infectare cu coronavirus

Nu există dovezi că noul coronavirus se poate transmite prin intermediul apei din piscină, susțin reprezentanții Centrului de Control și Prevenire a Bolilor din Statele Unite.

Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul, spun experții americani în sănătate publică. Nici apa sărată a mărilor și oceanelor nu este un mediu propice pentru dezvoltarea noului coronavirus.

Ba chiar și lacurile sunt considerate o zonă sigură de scăldat, chiar dacă apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbii. Totuși, sunt șanse mici ca acest virus să fie luat din apa unui lac, având în vedere cantitatea mare de apă.

Oamenii de știință americani spun că efectul de diluare este puternic și probabil ar trebui ca cineva să bea toată apă dintr-un lac pentru a lua virusul.

Dacă scăldatul este sigur, nu același lucru se poate spune despre statul la plajă.

Specialiștii amintesc că noul coronavirus supraviețuiește pe suprafețele uscate, de aceea este important ca persoanele care merg la plajă să se asigure că au dezinfectat suprafața șezlongurilor, a balustradelor și a altor zone cu care intră în contact.