Scade numărul directorilor de la CFR Călători

Printr-o hotărâre a Consiliului de Administraţie, Compania CFR Călători a fost reorganizată.

Numărul directorilor la nivel central se reduce de la 13 la 9 iar posturi de consilieri şi experţi pentru informaţii în afaceri au fost desfiinţate, potrivit unui comunicat.

„În noua structură, numărul directorilor la nivel central a fost redus de la 13 la 9. Posturi precum consilieri şi experţi pentru informaţii în afaceri au fost desfiinţate, iar angajaţii au fost redistribuiţi în funcţie de pregătirea profesională. În urma acestor măsuri, la fondul de salarii al CFR Călători se face o economie de aproximativ 70 de mii de lei lunar”, precizează documentul.

Agerpres aminteşte că, la 21 martie, Consiliul de Administraţie al CFR Călători l-a desemnat pe Leon Bărbulescu în funcţia de director general al companiei, mandatul său fiind de patru luni.

Operatorul feroviar a transportat, anul trecut, peste 54 de milioane de călători, în creştere faţă de 2016 cu mai mult de 1,5 milioane de călători. Compania operează zilnic peste 1.200 de trenuri de călători, din care mai mult de 75% sunt trenuri Regio. Compania are circa 13.000 de salariaţi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS