Confidenţialitate

Satu Mare: Scandal după ce o tânără însărcinată a murit de COVID

Scandal in fata Spitalului Județean din Satu Mare după ce o tânără de 20 de ani, însărcinată, a decedat după ce a fost infectată cu SARS-COV 2.

Aproximativ 40 de persoane s-au adunat în fața unității spitalicești, fiind nevoia de intervenția forțelor de ordine – transmite corespondenta Europa FM, Mica Svab.

Oamenii au fost revoltați din cauză că tânăra însărcinată în 27 de săptămâni ajunsese la spital cu câteva zile în urmă cu simptome de răceală iar sâmbăta a fost declarată decedată.

Potrivit informațiilor oficiale, gravida a fost internată inițial la Spitalul de Boli Contagioase, unde testul PCR a ieșit pozitiv la infecția cu Sars cov2.

Dar situația ei s-a agravat și a fost transferată la Terapie Intensivă la Spitalul Județean. Aceasta nu era vaccinată și ar fi refuzat masca de oxigen și intubarea.

Nemultumită de cele întâmplate familia a venit la spital sa ceara socoteala cadrelor medicale care au fost nevoite sa apeleze la ajutorul jandarmilor și a poliției, explica purtătorul de

Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma necropsiei a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Satu Mare, Constantin Demian.

Aparținătorii tinerei sunt așteptați luni pentru a li se prezenta și alte detalii despre felul in care a evoluat starea de sănătate a acesteia.