Confidenţialitate

Satu Mare: Primarul spune că facturile pentru încălzirea școlilor sunt mai mari cu 1 milion de lei | AUDIO

1 milion de lei: cu atât ar urma să crească facturile la încălzire pentru școlile din Satu Mare. Estimările aparțin autorităților locale. Guvernul dă asigurări că situația este sub control.

În prag de sezon rece, primăriile din țară fac calcule pentru a acoperi costurile cu încălzirea unităților de învățământ.

La Satu Mare, primarul orașului spune că vor fi resimțite creșteri față de alți ani.

„Diferența de factură de azi de la școlile, la instituțiile de învățământ în Municipiul Satu Mare, acum diferența este de 1.200.000 de lei.”

Subliniază că diferența este înregistrată în contextul în care prețul la gaz este deja plafonat, altfel cheltuielile ar crește și mai mult:

„Dacă am calcula cu prețul pieței, numai diferența de preț între facturile din anul trecut și ceea ce urmează ar fi de 12 milioane de lei.”

Nu este singura administrație locală care estimează cheltuieli suplimentare cu energia. În unele locuri din țară s-a vehiculat inclusiv soluția de a trece la ore online din cauza acestor facturilor.

Premierul Nicolae Ciucă dădea asigurări în urmă cu o săptămână că astfel de soluții de compromis nu vor fi luate în calcul.

„Se întreprind în continuare demersuri pentru a putea să suplimentăm și să avem garanția rezervelor, să fim în măsură ca în funcție de condițiile meteorologice să putem să intervenim.”

Prim ministrul dă aigurări că se vor găsi soluții pentru problema facturilor din scoli.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Coaliția de guvernare pregătește o nouă ordonanță pe energie. Cei care consumă peste 255kWh ar urma să beneficieze de un preț fix