Confidenţialitate

Satu Mare: Primarul pe care iarna nu-l ia prin surprindere. Deszăpezește singur drumurile din comună ca să facă economii la bugetul local | VIDEO

Un primar din județul Satu Mare deszăpezește singur drumurile din comună ca să facă economii la bugetul local. Dinu Birtoc, edilul din comuna Călinești Oaș, spune la Europa FM că monitorizează vremea așa că zăpada și poleiul nu îl prind nepregătit.

Dintre angajații primăriei Călinești Oaș din județul Satu Mare, nici unul nu are permis de conducere pentru categoriile C și E în afară de Dinu Birtoc, primarul comunei.

Cum alt șofer nu există, el conduce autospeciala de deszăpezire pe cei 45 de kilometri de drumuri principale:

„Fac lucrul ăsta an de an, cel puțin de vreo 4-5 ani, și din mandatul trecut și din mandatul ăsta. Lumea trebuie să plece la serviciu, copiii trebuie să plece la școală și sigur că nu am de ales.”

Ca să fie drumurile deszăpezite primarul se trezește cu noaptea-n cap:

„Am urmărit starea vremii și am văzut că se anunță zăpezi, ninsori și sigur că m-am trezit la 3 jumate ca să apuc să ajung cel puțin o dată pe străzile principale.”

Primarul recunoaște însă că nu poate mulțumi pe toată lumea:

„La unul dacă nu ajungi la 7 „de ce n-ai ajuns că n-am putut să ies”, altul că „te-ai dus pe strada respectivă și n-ai venit prima dată la mine”, nemulțumiri sunt.”

Primarul susține că pe el iarna nu-l prinde pe nepregătite:

„Nu merge varianta că ne ia iarna sau zăpada prin surprindere ccă nu ține lucrul ăsta. Avem toate instrumentele de informare care ne spune: peste 3 ore o să ai zăpadă. Păi frate, bun, te implici ca să ajungi să faci peste 3 ore.”

Dinu Birtoc, primarul comunei Călinești Oaș din județul Satu Mare mai spune că ocupându-se chiar el de deszăpezire face economii importante la bugetul local de ordinul sutelor de mii de lei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Capturi video Facebok / Dinu Birtoc

Citește și: Viața în comuna Bătrâna, cea mai mică localitate din țară. „Dacă ai voturi, contezi, dacă nu ai nu te bagă nimeni în seamă”, spune primarul | AUDIO