SATU MARE: Poliția anchetează mutilarea unei cățelușe cu o petardă

Polițiștii sătmăreni anchetează cazul unei cățelușe care a fost mutilată. Din primele informații, câțiva copii i-au pus animalului o petardă aprinsă în gură.

O asociație a reclamat cazul și a anunțat că oferă și recomensă pentru prinderea vinovaților.

„Pe str. Botizului din Satu Mare un câine maidanez, care trăiește din mila locuitorilor zonei, a fost dus la veterinar după ce un grup de minori ar fi aruncat petarde spre zona în care se afla animalul. Polițiștii s-au autosezizat și fac verificări în acest caz. S-a luat legătura cu Asociația FreeLife, iar membrii acesteia urmează să se prezinte joi la Poliția municipiului Satu Mare pentru a oferi mai multe detalii despre incident. În urma verificărilor va trebui să se stabilească dacă fapta se încadrează la infracțiune sau contravenție”, a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al IPJ Satu Mare, Paula Gabor.

Anchetatorii vor stabili dacă fapta se încadrează la infracțiune sau contravenție.

Reprezentanții Asociaţiei FreeLife au scris, pe pagina de Facebook, că Lia, cățelușa care a fost desfigurată, a fost salvată de veterinari şi se află sub tratament.

„Din păcate acesta este rezultatul PETARDELOR. A început <show-ul, distracţie cu petarde pe seama câinilor…> Acest suflet îşi ducea traiul din mila câtorva persoane, care îi ofereau mâncare şi apă, ba chiar e şi sterilizata, dar câţiva nemernici sau găsit să se distreze pe seama ei, şi nu oricum….ci i-au băgat petardă în gură…( să fie siguri că au de ce râde)”, notează asociația.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS