SATU MARE: Nemulțumiri la Spitalul Judetean din Satu Mare

Problemele de la Spitalul Judetean din Satu Mare s-au rezolvat doar partial, dupa revolta angajatilor ce a avut loc in dimineata zilei de astazi.

In urma interventiei Prefectului si a conducerii Consiliului Judetean, prima masura luata a fost sa se imprumute medicamentele esenţiale pentru salvarea vieţii pacienţilor, de la spitalele din Carei si Negresti-Oas.

Acestea insa vor ajunge doar 3-4 zile, si au destinatie clara respectiv Unitatea de Primire Urgenta si sectia de Cardiologie, urmand ca saptamana viitoare stocul sa fie suplimentat, dar tot de la aceleasi unitati spitalicesti. In acelasi timp a fost numit un nou director medical interimar in persoana doctorului Marius Roatis, care timp de zece zile, perioada in care managerul interimar se afla in concediu, va prelua si atributiile acestuia.

Ramane insa in discutie incheierea noilor contracte de achiziții publice, pentru medicamente și materiale sanitare specifice, 85 la suta dintre acestea fiind expirate, din cauza ca jumatate din angajatii Serviciului de Achizitii Publice al Spitalului au demisionat in ultima perioada.

Totodata la inceputul lunii viitoare se va decide daca managerul interimar va ramane sau nu in functie, si modul in care va fi rezolvata criza de medici, deoarece la concursurile pentru ocuparea posturilor pe sectii s-au prezentat foarte putini candidati.

Reamintim ca astazi zeci de angajati ai Spitalului Judeţean Satu Mare au protestat in fata institutiei, nemultumiti de lipsa medicamentelor și a consumabilelor de strictă necesitate.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS