Confidenţialitate

Satu Mare: Au intrat în vigoare noile restricții pentru persoanele nevaccinate | AUDIO

În municipiul Satu Mare au intrat în vigoare noile restricții, care interzic accesul persoanelor nevaccinate în restaurante, cafenele, cluburi sau săli de nunți. In aceste condiții, patronii din Horeca spun ca se descurca greu, unele nunți fiind deja anulate iar pe de alta parte nu își permit sa piardă angajații care refuză vaccinarea.

Municipiul Satu Mare a ajuns o incidență a îmbolnăvirilor de Covid-19 de peste 3 la mia de locuitori astfel ca sunt măsuri specifice care trebuie puse in aplicare. Noile restricții afectează si domeniul HoReCa, participarea la nunți sau botezuri fiind permisă doar pentru persoanele vaccinate, testate sau care au dovada ca au trecut prin boala. Rita Tătăran, administratorul unei Sali de evenimente spune ca sunt multe persoane nevaccinate, unele nunți fiind deja anulate.

”Următoarele două evenimente s-au anulat. Vă dați seama că nimeni nu o să dea banii și pentru testare. Foarte mulți sunt nevaccinați.”

In ce privește vaccinarea obligatorie in rândul angajatilor, Lucian Iacob, un alt proprietar de restaurant afirma ca nu își poate pierde personalul mai ales ca oameni calificati in domeniu se găsesc greu.

”Verificăm clienții dacă sunt ok din punct de vedere al vaccinului. Dintre angajați, nu știu cum vom proceda. E destul de greu să le impui să se vaccineze, fie să își facă testele pe cheltuiala lor, în fiecare săptămână”.

In același timp in unele restaurante  și cafenele  unde patronii au condiționat prezenta la serviciu doar dacă angajații sunt vaccinați, unii bucatari sau ospătari și-au dat înaintat  demisia. Cei din Horeca susțin ca in continuare activitatea lor va avea de suferit.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Mica Șvab