Confidenţialitate

Șase polițiști de frontieră de la Vama Borș, suspectați că, de doi ani, iau mită pentru a permite tranzitul de persoane ce nu dețin documente necesare

Șase polițiști de frontieră de la Vama Borș sunt duși cu mandat, la audieri, într-un dosar de corupție ce vizează trecerea vămii din Județul Bihor.

Procurorii de la Oradea au percheziționat, marți dimineață, sediul Poliției de Frontieră din localitate.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, șase polițiști de frontieră de la Vama Borș sunt suspectați că, de doi ani, iau mită pentru a permite intrarea în țară, respectiv ieșirea, a unor persoane care fie nu aveau toate documentele necesare, fie aveau alte probleme.

Jandarmi și un procuror au descins diminineață în punctul de trecere a frontierei dar și la Poliția de Frontieră Oradea.

Cei șase polițiști vizați au primit mandate de aducere la audieri, iar după această etapă, procurorii vor decide dacă îi vor reține sau nu și dacă vor cere arestarea lor.

Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Ioan Gligor Sabău:

„Cerccetările în prezenta cauză vizează presupuse fapte de corupție, luare de mită, pretins comise de către lucrători de poliție de frontieră, faptele fiind comise în perioada 2020-2021, cu ocazia facilitării trecerii frontierei spre și dinspre Ungaria a transportarilor rutieri de mărfuri.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Din cauza percheziției, în Vama Borș s-au format coloane de mașini.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Sursa foto: Inquam Photos / Silviu Filip

Citește și: Polițist amenințat cu moartea de patronii unui restaurant, unde oprise o petrecere ilegală, ignorat luni de zile de superiori | AUDIO