Confidenţialitate

Șase persoane, vaccinate în România împotriva variolei maimuței, anunță Ministerul Sănătății

Șase persoane au fost vaccinate până acum, în România, împotriva variolei maimuței, anunță ministerul Sănătății. Din 13 iunie, când a fost confirmat primul caz în țara noastră, au fost raportate câteva zeci de îmbolnăviri. 

Variola maimuței, boală endemică în Africa, a început să se răspândească anul acesta, la începutul lunii mai, în America de Nord și în Europa. Deocamdată, în România au fost confirmate 40 de cazuri, cele mai multe în București.

Autoritățile sanitare au făcut anchete epidemiologice pentru a afla care sunt persoanele care au interacționat direct cu pacienții.

Până acum șase persoane au fost vaccinate împotriva variolei maimuţei, informează Ministerul Sănătăţii.

La finalul lunii septembrie, România a cerut asistență internațională, prin Mecanismul de Protecţie Civilă al Uniunii Europene, pentru accesarea dozelor de medicamente necesare tratării unui număr de aproximativ 150 de pacienţi infectaţi cu virusul variola maimuţei.

În iulie, Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul de variola maimuței urgenţă de sănătate publică de interes internaţional.

Citește și: China: Un epidemiolog îi sfătuiește pe cetățeni să evite contactul „piele pe piele” cu străini, după primul caz raportat de variola maimuței

Sursa foto: Unsplash / Mufid Majnun