Confidenţialitate

Șase persoane au fost trimise în judecată în cadrul dosarului angajărilor prin detașare de la Apele Române Prut-Bârlad

Șase persoane au fost trimise în judecată în dosarul angajărilor prin detașare din cadrul Apelor Române Prut Bârlad. Este vorba despre cazul unei foste chelnerițe angajată pe postul de inginer, dosar dezvăluit de o investigație Recorder.

Printre cei trimiși în judecată de DNA se numără și Simona Iancu (FOTO), fosta chelneriță care a ajuns pe un post de inginer la Administrația Bazinală Prut Bârlad deși nu avea studii în acest domeniu.

Ea este acuzată de complicitate la abuz în serviciu. Fostul director, Petru Avram este acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu, și pentru angajarea fostei chelnerițe dar și pentru angajarea unei alte persoane, Stelian Mețler, tot pe postul de inginer, fără să aibă competențe în domeniu.

În dosar sunt vizați și primarul, viceprimarul și secretarul primăriei Vatra Moldoviței de la acea dată care i-au angajat pe cei doi în cadrul primăriei.

Angajările au fost făcute doar de formă, se arată în rechizitoriul procurorilor anticorupție. Câteva zile mai târziu ei au fost detașați la Apele Române, administrația bazinală Prut Bârlad. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Iași.