Șase oficiali FIFA, reținuți în Elveția. Între aceștia se află și vicepreședintele forului Jeffrey Webb

Suspiciuni de corupție la conducerea Federației Internaționale de Fotbal. Șase oficiali FIFA au fost reținuți de poliția elvețiană, în această dimineață, la un hotel din Zurich.

Aceștia sunt suspectați că ar fi primit mită în total 100 de milioane de dolari. Ei au fost reținuți pe baza unor acuzații de corupție formulate de Statele Unite ale Americii. Între suspecți se află și vicepreședintele forului Jeffrey Webb, potrivit BBC.

Suspecții urmau să participe la Zurich la Congresul FIFA, programat pentru vineri, când vor avea loc alegeri pentru preşedinţia forului condus de Joseph Blatter.

În această dimineață însă, polițiștii elvețieni au descins în hotelul de lux, unde erau cazați suspecții.

Acţiunea poliţiştilor, îmbrăcaţi civil, s-a desfăşurat discret, unele dintre persoanele reţinute fiind conduse la maşinile autorităţilor fără cătuşe la mâini.

Suspecții care vor fi extrădați în Statele Unite sunt anchetați pentru spălare de bani, înşelăciune şi fraudă. Faptele de corupţie ar fi fost comise în ultimii 20 de ani, iar acţiunile lor ilegale ar avea legătură cu unele turnee de fotbal din America Latină, dar și cu cedarea drepturilor TV şi de publicitate.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS