Confidenţialitate

Șase marinari găsiți inconștienți au fost salvați din buncărul unei nave | AUDIO

Operațiune dramatică, de urgență, pe Dunăre, pentru scoaterea a șase marinari, aflați în stare de inconștiență, din buncărul unei nave.

Imediat după apelul la 112, la fața locului unde era acostată nava au ajuns zeci de salvatori și mijloace de intervenție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pompierii au fost alertați, noaptea trecută, că pe un vapor, sub pavilion Comores, acostat la mila marină 36 a Brațului Tulcea, șase marinari zăceau inconștienți intr-un tanc de combustibil al navei.

ISU Tulcea a trimis la fața locului  20 de pompieri și paramedici, echipaje SMURD, ambulanțe navale de salvare, ambarcațiune de transport. În urma recunoașterii făcută de pompieri in buncăr, s-a inceput intervenția de salvare a victimelor, spune Daniel Năstase de la ISU Tulcea:

„După ce s-a stabilit că nu există pericol pentru salvatori, victimele au primit îngrijiri medicale de urgență la fața locului, după care au fost extrase rând pe rând și transbordate pe ambarcațiunile navale care i-au transportat la cea mai apropiată unitate medicală”.

Din cele șase victime, două au refuzat transportul la spital. Un marinar, inconștient, și alți trei  care se simțeau rău au fost predați echipajelor medicale.

Sunt marinari sirieni, indieni și egipteni.

Cauza probabilă de intoxicare au fost gazele produse de o motopompă care funcționa în zona în care munceau marinarii în tancul gol de combustibil.

Sursa foto: ISU Tulcea