Confidenţialitate

Șase investigatori sub acoperire, infiltrați în rețeaua de traficanți destructurată săptămâna aceasta

Informatiile oferite de ei au dus la captura de 2,5 tone de cocaină din Portul Constanța. Primele indicii au fost obținute la începutul anului, arata un raport al DIICOT.

Trei ofiţeri sub acoperire şi trei colaboratori ai Poliţiei s-au infiltrat în reţeaua care a adus cocaina în România. Persoanele arestate în România sunt, potrivit anchetatorilor, cele care aveau rolul să taie containerele cu banane pentru extragerea pachetelor cu droguri din podea. DIICOT descrie in referatul cu propunerea de arestare preventivă modul in care oamenii legii au reusit sa castige increderea traficantilor. Investigatorii deveniseră atât de credibili pentru coordonatorii grupării încât primeau sume importante de bani pentru serviciile pe care le prestau.
In plus, investigatorii sub acoperire au primit, in repetate randuri sume de bani pentru plata facturilor pentru bananele care erau transportate ca paravan în containerele cu droguri.
Suspecţii care au fost arestaţi în România făceau parte din echipa de extracţie.
Unul dintre investigatorii sub acoperire s-a intalnit la Hotelul Ibis de lângă Gara de Nord cu un bărbat pentru a stabili felul în care urmau să fie scoase drogurile dintre pereţii metalici ai containerelor venite din Columbia. Containerele au fost duse la un depozit din Eforie Sud unde drogurile erau scoase din pereţii metalici.

Drogurile venite în România purtau siglele unor parfumuri astfel încât să fie diferenţiată atât calitatea cât şi lotul din care proveneau.
Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 625.000.000 de euro, au estimat anchetatorii.